Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.
Blog Post

Let’s pay it forward

Let’s pay it forward

Ik weet niet of je ook net als ik als je het nieuws leest best verdrietig wordt. Omdat het lijkt alsof de wereld alleen maar uit ellende bestaat. Oorlog, honger, gevaar, leugens, afgunst, corruptie, discriminatie, mensen tegen elkaar opzetten. Het maakt me verdrietig en machteloos.

 

Ik vraag me zó vaak af waarom mensen niet gewoon wat aardiger voor elkaar kunnen zijn. Omdat ik geloof in een wereld waarin vreugde kan zijn. Waarin kinderen zorgeloos rond kunnen rennen. Waarin mensen bulderend met elkaar kunnen lachen. Waarin goedheid is. Waarin mensen dankbaar zijn voor de welvaart die ze hebben. Ik geloof in een wereld waarin mensen in hun waarde gelaten worden. Conflicten met elkaar uitspreken. Elkaar helpen. Sámen willen leven. Met elkaar. Omdat ze elkaar leuk vinden. Waarderen.

team

Gecompliceerde wereld

Ik besef me dat de wereld gecompliceerd is. Ik besef me dat er allerlei mensen zijn. Mensen die beter en minder goed met elkaar kunnen opschieten. Ik besef me dat er omstandigheden zijn die van invloed zijn op het geluk en hoe aardig mensen naar elkaar willen zijn. Ik besef me dat conflict en machtszucht in de menselijke natuur zit. Ik besef me dat ik een idealist ben. En dat mijn ideale wereld, een wereld waarin mensen aardig kunnen zijn naar elkaar, misschien wel nooit bereikt wordt.

Toch ergens naar streven

Maar toch. Toch is het mooi om ergens in te geloven. Om ergens naar te streven. De volgende video heb ik (en jij misschien ook) al heel vaak gezien. Het is een van de videos die me hoop geeft. Het laat me geloven in die mooie wereld. Omdat we er zelf aan bij kunnen dragen.

Een betere wereld begint bij jezelf.

En dus probeer ik om anderen om mij heen zo veel mogelijk te helpen. Om aardig voor ze te zijn. Zonder er iets voor terug te hoeven. Draag ik de boodschappen van de bejaarde buurvrouw de trap op. Geef ik advies aan iemand die ik niet ken die naar Engeland wil verhuizen. Pik ik een lifter op langs de weg. Stop ik om te vragen hoe het met iemand gaat die van haar fiets is gevallen. Luister ik naar mensen om me heen die een luisterend oor nodig hebben.

Met z’n allen kan het. Kunnen we bijdragen aan zo’n mooie wereld. Kleine acties kunnen zo ver gaan en zo betekenisvol zijn, zonder dat je het door hebt. Kan je ook wat doen, vandaag, om bij te dragen aan een wereld met meer vreugde en geluk?

Let’s pay it forward.

groen hart

Inspiratie in je inbox?

Vriendjes worden?

Tijd nemen om uit te vinden wat jij écht belangrijk vindt en een plan maken hoe je daar komt?

Nog meer inspiratie?

Related Posts